Росія повернула «Нафтогазу» передоплату за березень

Росія повернула «Нафтогазу» передоплату за березень

Цінне те яєчко, що на Христовий день, - так прокоментував представник «Газпрому» угоду з Україною

Російський газовий монополіст «Газпром» отримав гроші від українського «Нафтогазу» pf оплату березневих поставок газу, але повернув їх назад. Про це сказав заступник голови правління компанії Олександр Медведєв, повідомляє Інтерфакс у четвер, 1 березня.

«Однак, як то кажуть, цінне те яєчко, що на Христовий день. На сьогодні не узгоджена додаткова угода до діючого контракту з НАК «Нафтогаз України» на поставку газу, необхідна для початку поставок», - заявив Медведєв.

 Він зазначив, що «Газпром» діяв у сумлінному ключі і повернув у повному обсязі суму, що надійшла від «Нафтогазу України».

«Очевидно, що поставки газу з 1 березня для НАК «Нафтогаз України» здійснюватися не будуть», - підкреслив Медведєв.

 Нагадаємо, Україна не купувала газ у Росії з кінця 2015 року.

 Голова «Нафтогазу» Андрій Коболєв анонсував, що покупки газу в «Газпрому» можуть розпочатися вже в березні цього року за умови узгодження прийнятних для України цін.

Нагадаємо: вчора Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги «Нафтогазу» за позовом до «Газпрому». «Нафтогаз» домігся компенсації в сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку «Газпромом» узгоджених обсягів газу для транзиту.

Також «Газпром» повинен сплатити 2,56 млрд доларів на користь «Нафтогазу». За заборгованість будуть нараховуватися відсотки - 526 тис. доларів в день, починаючи з 1 березня.

Російська енергетична компанія «Газпром» заявила, що не згодна з рішенням Стокгольмського арбітражу виплатити НАК «Нафтогаз України» компенсацію в 4,63 млрд дол. за недопоставку газу.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: