«Укртрансгаз» заявив про зниження тиску в газопроводах на вході в українську ГТС

«Укртрансгаз» заявив про зниження тиску в газопроводах на вході в українську ГТС

Тиск упав до найменшого значення в цьому році

«Укртрансгаз» заявив про низький тиск у магістральних газопроводах на вході в українську ГТС.

«Cьогодні тиск в транзитних магістральних газопроводах на вході в українську ГТС впав до найменшого значення в цьому році – 50,3 кгс/см2», – йдеться у повідомленні компанії.

«Укртрансгаз» зауважує, що транзитним контрактом передбачено дотримання російською стороною тиску на вхідній точці на газовимірювальній станції (ГВС) Суджа в діапазоні 60-65 кгс/см2.

Російська сторона наразі це повідомлення не коментувала.

Напередодні «Нафтогаз» заявляв про низький тиск у газопроводах.

Нагадаємо: 28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги «Нафтогазу» за позовом до «Газпрому». «Нафтогаз» домігся компенсації в сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку «Газпромом» узгоджених обсягів газу для транзиту.

Також «Газпром» повинен сплатити 2,56 млрд доларів на користь «Нафтогазу». За заборгованість будуть нараховуватися відсотки - 526 тис. доларів в день, починаючи з 1 березня.

Російська енергетична компанія «Газпром» заявила, що не згодна з рішенням Стокгольмського арбітражу виплатити НАК «Нафтогаз України» компенсацію в 4,63 млрд дол. за недопоставку газу.

Російська сторона також заявила про неможливість відновити постачання газу Україні через відсутність додаткових угод.

Компанія «Нафтогаз» розцінює відмову «Газпрому» від постачання оплаченого газу як порушення договору та невиконання рішення арбітражу. «Нафтогаз» планує вимагати від «Газпрому» компенсації збитків, понесених в результаті цього порушення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: