Столичні школи готуються працювати в «коронавірусних» умовах (фото, відео)

Столичні школи готуються працювати в «коронавірусних» умовах (фото, відео)
Для шкіл місто закупило необхідні дезінфікуючі та антисептичні засоби
Фото: пресслужба мера Києва

Кличо перевірив, як столичні школи готуються до 1 вересня

Мер Києва Віталій Кличко перевірив, чи готові столичні школи до нового навчального року, зокрема, працювати в нових умовах з дотриманням необхідних правил безпеки. Відео з візиту до однієї зі столичних гімназій Кличко опублікував на своїй сторінці у Facebook.

«Столичні школи готуються прийняти учнів із 1 вересня. Сьогодні відвідав гімназію «Введенська» № 107, що в Подільському районі, та перевірив навчальний заклад на відповідність правилам роботи в нових реаліях, - написав Кличко у дописі до відео. - Гімназія підготувалась. Замість двох входів до закладу відкрили чотири. У навчальних класах встановили умивальники. Створили дві зони і для навчання на свіжому повітрі. Планують збільшити час на перерви між уроками».

Також у гімназії є ізолятор, куди відправлятимуть дітей до прибуття медиків у випадку підозри на коронавірус. Закупили всі необхідні дезінфікуючі та антисептичні засоби, мийні засоби для обробки приміщень, маски, безконтактні термометри. На всі навчальні заклади місто придбало майже 3 тисячі таких термометрів. 

«Навчальний процес повинен розпочатися, але в нових умовах. Із дотриманням усіх правил! І школи готові до цього. Разом із тим, ми підготували декілька можливих сценаріїв навчання на випадок погіршення ситуації з розповсюдженням вірусу. Якщо в школах будуть випадки захворювання на коронавірус, освітяни і медики розробили поетапний план, як ці навчальні заклади працюватимуть у таких умовах», - наголосив Кличко. 

Нагадаємо, головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко назвав умови роботи освітніх закладів під час нового навчального року.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що діти повинні піти до школи 1 вересня

У міністерстві освіти зазначають, що школи повинні забезпечити дотримання соціальної дистанції та правил гігієни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: