Лавра в облозі: чотири пости правоохоронців і бригади медиків

Лавра в облозі: чотири пости правоохоронців і бригади медиків
Поліція і Нацгвардія контролюють входи і виходи з території Лаври
Фото: Апостроф

У Лаврі почалася посилена дезінфекція приміщень

На території Києво-Печерської лаври посилені карантинні заходи. Там виставили 4 пости з правоохоронців і фахівців лабораторного центру. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

«Учора ми посилили карантинні заходи в Лаврі. На території Лаври виставили 4 пости з правоохоронців і фахівців лабораторного центру. Поліція і Нацгвардія контролюють входи і виходи з території. Потрапити туди можна тільки за спеціальним дозволом. Учора ми направили медичні бригади в Лавру. Медобстеження там пройшли 230 служителів Лаври та 68 студентів духовної семінарії. Серед них виявили хворих. Двох госпіталізували. Один відмовився від госпіталізації», - повідомив Кличко.

Він зазначив, що на сьогодні запланований відбір зразків для лабораторного дослідження ПЛР у служителів Київської духовної академії та семінарії.

Також сьогодні зранку почали посилену дезінфекцію приміщень Києво-Печерської лаври. Її робитимуть щодня. Як і медогляд усіх, хто мешкає на території Лаври.

«Я ще раз звертаюся до киян і до всіх українців. Залишайтеся вдома на Великодні свята! Не наражайте на небезпеку себе і своїх близьких! Нам не потрібен після Паски вибух хвороби. Я переконаний: ніхто не мріє потрапити в інфекційне відділення», - наголосив Кличко. 

Як повідомляв Центр громадського здоров'я України, станом на ранок 14 квітня, у Києві підтверджено 551 випадок Covid-19. 

Таким чином, за добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 56 осіб. З випадків, зареєстрованих за минулу добу, ще 2 – у Києво-Печерській лаврі.

13 квітня в Олександрівській лікарні померли двоє пацієнтів із Covid-19.

Як відомо, щонайменше 14 священнослужителів Києво-Печерської Лаври госпіталізовані у зв’язку зі спалахом коронавірусу.

Як повідомлялось, у Києво-Печерській лаврі померли два монахи. 12 квітня помер насельник Києво-Печерської Лаври 73-річний архімандрит Нектарій (в миру – Коваленко Олександр Андрійович) та 47-річний ієродиякон Наум. В обох підтвердили коронавірус.

Також у Києві 13 квітня від коронавірусу помер монах з Почаївської лаври, який був госпіталізований з підозрою на Covid-19.

У зв'язку зі спалахом інфекції у Києво-Печерській лаврі, київська влада вирішили закрити монастир на карантин.

5 квітня ЗМІ повідомили, що у настоятеля Києво-Печерської Лаври, митрополита РПЦ в Україні Павла виявили коронавірус. 11 квітня його було госпіталізовано до Олександрівської лікарні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: