Над Києвом активісти запустили гігантський прапор Казахстану (фото, відео)

Над Києвом активісти запустили гігантський прапор Казахстану (фото, відео)
Прапор пролетів над центральними вулицями Києва
фото: facebook/Dronarium

Акцію провели на підтримку народу Казахстану

8 січня над центром Києва у небо підняли прапор Казахстану. Таким чином активісти вирішили привернули увагу громадськості до трагічних подій, які відбуваються у Казахстані та висловили підтримку народу цієї країни у важку хвилину. Акцію провела організація Dronarium.

«Ми сподіваємося, що народу Казахстану вистачить мудрості і сил мирним шляхом відстояти свої права і не втратити свою країну», – зазначили організатори у Facebook.

За допомогою величезного дрону організатори запустили у небо стяг Казахстану. Розмір прапору – 4х8 м. Спочатку він пролетів на Майданом Незалежності, а потім кількома центральними вулицями столиці.

Нагадаємо, 5 січня президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що звернувся до глав країн Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) за допомогою в подоланні масових протестів. Токаєв назвав протести актом агресії.

5 січня у великих містах Казахстану почала активна фаза протестів. Тисячі казахів штурмували резиденцію президента в Алмати, а у столиці оголосили надзвичайний стан. Згодом протестувальники все ж захопили резиденцію президента Казахстану в Алмати.

6-7 січня активна фаза протестів тривала, у Алмати силовики провели масштабну «зачистку».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: