Скільки коштів витратив Київ на дезінфікуючі засоби для освітніх закладів

Скільки коштів витратив Київ на дезінфікуючі засоби для освітніх закладів
Столичні заклади освіти постійно забезпечуються масками, термометрами та засобами для дезінфекції
Фото з відкритих джерел

Пріоритетом київської влади є збереження здоров’я всіх учасників освітнього процесу

У Києві цього року закуплено дезінфікуючих засобів для шкіл, садочків, закладів позашкілля та професійно-технічної освіти майже на 87 мільйонів гривень. Про це повідомив виконуючий обов’язки першого заступника голови Київської міської держадміністрації Валентин Мондриївський.

«У Києві на ці потреби ще в травні 2020 року було виділено понад 48 мільйонів гривень зі спеціального фонду. Окрім того, наприкінці жовтня держава надала столиці додаткові 38,6 млн гривень на засоби дезінфекції та індивідуального захисту», – зазначив він.

Таким чином, за його словами, столичні заклади освіти постійно забезпечуються масками, термометрами та засобами для дезінфекції у достатній кількості. Проте ці засоби є витратними та потребують постійного поповнення.

«До процесу забезпечення шкіл долучився й соціально-відповідальний бізнес – Благодійний фонд «Спанбонд». У грудні цього року він передав партію дезінфікуючих гелів-санітайзерів для закладів освіти столиці», – розповів Мондриївський.

Він наголосив, що наразі пріоритетом київської влади є збереження здоров’я всіх учасників освітнього процесу.

Нагадаємо, 22 грудня на позачерговому засіданні Київська міська рада спрямувала зекономлені 422 мільйони гривень бюджету 2020 року на лікування хворих на Covid-19 та ухвалила рішення про збільшення доплати до зарплатні медиків вторинної ланки медзакладів із січня 2021 року. Таке рішення підтримали 115 депутатів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: