У Києві ділки робили фальшиві ПЛР-тести та вносили їх у додаток «Дій вдома»

У Києві ділки робили фальшиві ПЛР-тести та вносили їх у додаток «Дій вдома»
Фото: СБУ

Персонал медзакладів вносив сфальсифіковані дані до мобільного додатку «Дій вдома»

Правоохоронці викрили схему з підроблення ПЛР-тестів із занесенням цієї інформації до додатку «Дія». Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора і Служба безпеки України.

Група зловмисників вступила у змову з персоналом кількох приватних медичних закладів. Організатори схеми розмістили рекламу на онлайн-ресурсах про організацію видачі термінових довідок із негативними результатами тестів на коронавірусну хворобу. Така «послуга» пропонувалась громадянам України, які повернулись з-за кордону для ухилення від обов’язкової 14-денної самоізоляції. Її вартість коливалася до тисячі гривень залежно від терміновості видачі довідки.

Правоохоронці виявили виготовлення підроблених довідок про результати ПЛР-тестів у чотирьох київських приватних лабораторіях однієї комерційної структури. Встановлені особи кількох сотень громадян, які здавали тести у цих клініках. Також зафіксовано, що персонал лабораторій вносив сфальсифіковані дані до мобільного додатку «Дій вдома».

Вартість «послуг» коливалась залежно від терміновості видачі довідки і сягала до 1 тисячі гривень. Уже попередньо встановлено кілька сотень громадян, які здавали тести у цих клініках.

В межах слідства проведено обшуки, у ході яких вилучено документацію, зокрема, касові книги та квитанції; сфальсифіковані довідки про результати ПЛР-тестів; інші матеріали, що підтверджують проведення оборудок.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: