У Києві судитимуть валютників, які ошукали громадян на 17 млн грн (фото)

У Києві судитимуть валютників, які ошукали громадян на 17 млн грн (фото)
Злочинці орендували нежитлові приміщення в центрі Києва та облаштовували їх під фіктивні пункти обміну валют
фото: Київська міська прокуратура

Встановлена причетність злочинного угруповання до дев'яти епізодів шахрайства

Печерська окружна прокуратура Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно семи осіб, які у складі організованої злочинної групи під виглядом обміну валют заволоділи коштами громадян в особливо великих розмірах. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Згідно з матеріалами обвинувачення, члени злочинної групи, відповідно до заздалегідь розподілених ролей, орендували нежитлові приміщення в центральній частині Києва та облаштовували їх під фіктивні пункти обміну валют. Отримавши від клієнта валюту для обміну, зловмисники зникали із грішми через запасний вихід.

У ході досудового розслідування встановлено причетність вказаних осіб до дев’яти епізодів шахрайства з валютою, вчинених на території столиці з грудня 2020-го до квітня 2021 року. Сума завданих громадянам збитків сягає 17 млн грн.

Правоохоронцям вдалося зупинити діяльність злочинної групи, затримавши їх «на гарячому» після вчинення чергового злочину у квітні цього року. Тоді зловмисники ошукали потерпілого на $68 тис.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: