У розпал епідемії звільнено директора Департаменту охорони здоров’я Київщини

У розпал епідемії звільнено директора Департаменту охорони здоров’я Київщини
Керівника Департаменту охорони здоров’я Київської ОДА Максима Іонова звільнено з посади

Очільник Київської ОДА обіцяє, що позитив від зміни керівника обласного департаменту медичні працівники відчують вже найближчим часом

24 квітня прийнято рішення про звільнення керівника Департаменту охорони здоров’я Київської облдержадміністрації Максима Іонова. Про це повідомляє пресслужба Київської ОДА.

Зазначається, що причиною відставки стала низка недоопрацювань Іонова у поточній діяльності, а саме:

  • затягування із закупівлями для медичних потреб, а також засобів індивідуального захисту за кошти обласного бюджету. Адже, проведення закупівель і укладення договорів – це виключна відповідальність Департаменту охорони здоров’я, як головного розпорядника коштів;
  • відсутність системної роботи із профільними обласними закладами та комісіями обласної ради;
  • зволікання з підготовкою розподілу субвенції на заклади охорони здоров’я, враховуючи доплату медикам;
  • відсутність ефективної організаційно-координаційної ролі в роботі департаменту в умовах протидії поширенню коронавірусу Covid-19.

«Наразі активно посилюється робота і роль Департаменту охорони здоров’я як координатора. Адже саме зараз треба діяти швидко та відповідально. Закривати очі на порушення та бездіяльність керівників на будь-якому рівні неможливо. Тому позитив від зміни керівника обласного департаменту медичні працівники Київщини відчують вже найближчим часом», – підкреслив т.в.о. голови Київської облдержадміністрації Василь Володін.

Раніше Іонов заявив про корупційну закупівлюапаратів штучної вентиляції легень для лікарень області.

Як повідомлялося, станом на ранок 27 квітня, у Києві підтверджено 1220 випадків Covid-19. За добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 32 особи. У Київській області зафіксовано 570 випадків захворювання на коронавірус (збільшення на 28 порівняно з попередньою добою). 57 людей одужали.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: