Стало відомо, скільки ПЛР-тестів уже зробили в Києві

Стало відомо, скільки ПЛР-тестів уже зробили в Києві
Лабораторно досліджують ПЛР-тести в Києві в трьох установах

Столиця поки що не отримувала вітчизняні ПЛР-тести

У Києві зробили вже майже 12,7 тисяч ПЛР-досліджень зразків пацієнтів із підозрою на коронавірус. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

«Лабораторії працюють практично в режимі нон-стоп. Щодня в них здійснюють понад 400 досліджень. А вчора, наприклад, опрацювали близько 700 зразків. Загалом за цей час у столиці зробили вже майже 12 700 досліджень зразків. Тому запаси тестів треба регулярно поповнювати», - наголосив Кличко.

«Також зазначу, що тестування в Києві проводять і мобільні бригади медиків, що виїжджають додому до пацієнтів. Наприклад, вчора відібрали 160 зразків у пацієнтів з підозрою на коронавірус. Всього від початку роботи мобільних бригад відібрано понад 4700 зразків біоматеріалу», - додав Кличко. 

Він нагадав, що лабораторно досліджують ПЛР-тести в Києві в трьох установах: Олександрівська лікарня, міська лікарня №4 та «Київський міський лабораторний центр МОЗ України». Сьогодні там використовують тести та реактиви, що місто закупило в Китаї та Південній Кореї. Поки столиці таких тестів вистачає. 

«Щодо вітчизняних тестів. Нам відомо, що перша партія українських ПЛР-тестів надійшла в розпорядження Міністерства охорони здоров’я. За словами профільного міністра, це майже 450 тисяч тестів, що почали передавати в лабораторії по всій Україні. Тести розроблені в Інституті молекулярної біології і генетики Академії наук України», - зазначив мер Києва.

За словами Кличка, столиця таких тестів поки не отримала. «Хоча Київ проводить найбільшу кількість тестувань. І потребує великої кількості тестів. Зокрема, зважаючи на те, що одному хворому потрібно зробити 3 дослідження», - підкреслив Кличко. 

Як повідомлялося, станом на ранок 27 квітня, у Києві підтверджено 1220 випадків Covid-19. Таким чином, за добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 32 особи. За попередню добу збільшення складало 29 осіб.

Кличко повідомив, що дві третини нових хворих за добу склали семінаристи Києво-Печерської лаври.

Раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов озвучив назву українського підприємства, що виробляє системи для ПЛР-тестування, і розповів про плани поставок.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: