У відомому енергетику виявили отруту – напій вилучають із супермаркетів

У відомому енергетику виявили отруту – напій вилучають із супермаркетів
Австрійська лабораторія LVA у своєму висновку від 09.08.2021 зазначила, що вміст оксиду етилену у напої є низьким, тобто не може спричинити критично-шкідливих наслідків
Фото: reporter.ua

У напої виявили оксид етилену

У відомому енергетичному напої, який потрапив на полиці українських супермаркетів, виявили небезпечні речовини. Про це повідомляє Держпродспоживслужба в Київській області.

«Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області інформує щодо надходження інформаційного повідомлення Системи швидкого реагування про харчові продукти та корми (RASFF) від 03 вересня 2021 року № 2021.4074 та «№ 2021.4074-fup 29 стосовно виявлення несанкціонованої речовини оксид етилену у сировині (постачальник: ADE-Orangen-Mango-Grundstoff), яка використовувалась при виявленні напоїв HELL Focus STR 250C (виробник: Hell Energy Magyaroszag Kft) та експортовано до України», – зазначається у повідомленні.

Через виявлені отруйні речовини у напої, продукт вилучають з магазинів. «Попереджаємо операторів ринку про виконання обов’язку, передбаченого частиною 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», а саме: негайного вилучення харчового продукту з обігу та письмового інформування компетентного органу про виявлену невідповідність у строк не більше двох робочих днів», – йдеться у повідомленні

Після публікації до редакції звернулася компанія Hell Energy Drinks LCC. У компанії зазначили, що повідомлення Держпродспоживслужби стосується винятково одного продукту (Hell Focus STR 25ОС), а не всієї лінійки продуктів Hell Energy, яких на українському ринку більше 10. «За місяць до публікацій до компанії Hell Energy поступило звернення, що у сировині (постачальник: ADE-Orangen-Mango-Grundstoff), яка використовувалася при виготовленні напоїв Hell Focus STR 25ОС (виробник: Hell Energy Magyaroszäg Kft) та експортована до України (отримувач: TOB «Хелл енерджі дрінкс» м. Київ, 03038) виявлено несанкціоновану речовину оксид етилену. Компанія відразу звернулася до незалежної лабораторії за експертизою з метою показати відкритість та відповідальність перед споживачем. Відповідно призупинила імпорт зазначеного продукту в Україну. Австрійська лабораторія LVA у своєму заключені від 09.08.2021 зазначила, що вміст оксиду етилену у напої є низьким, тобто не може спричинити критично-шкідливих наслідків. Додатково наголосимо, що продукція весь час, від моменту існування потенційних ризиків, проведення експертизи та отримання висновків, не постачалася в Україну», – зазначається в офіційному повідомленні компанії.

Наразі Hell Energy готує додаткову експертизу щодо підтвердження дотримання встановлених законодавством України норм і положень, які регулюють сферу діяльності підприємства.

Як повідомлялося, відділення Держпродспоживслужби у Тернопільській області виявило небезпечну концентрацію домішок у йогуртах італійських виробників Granarolo SpA та Vernate (MI). Населення просять негайно повідомляти про них з метою подальшого вилучення.

Нагадаємо, жителька Кіровоградщини підчепила рідкісну хворобу через рибу.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: