В «Укрзалізниці» пояснили причину затримок руху столичної електрички

В «Укрзалізниці» пояснили причину затримок руху столичної електрички
Пасажири блокували рух столичної міської електрички

Проблеми з рухом міської електрички в Києві виникли через брак локомотивних бригад КП «Київпастранс»

Кількість поїздів міської електрички в Києві зменшилася через брак локомотивних бригад, а не через недотримання графіка. Так, 22 жовтня для забезпечення курсування міських поїздів на лінію вийшло сім складів замість дев’яти. Два поїзди не курсували через відсутність локомотивних бригад КП «Київпастранс», а не порушення графіка руху поїздів. Про це заявила прес-служба «Укрзалізниці».

«Заявка на кількість поїздів КП «Київпастранс» щодобово узгоджується з «Укрзалізницею». Графік курсування швидкісних, пасажирських і вантажних поїздів розроблений з урахуванням виконання графіка руху міських поїздів у повному обсязі. Зокрема, графіком руху міських електропоїздів у Києві передбачене щоденне курсування дев’яти електропоїздів у робочі дні та шести – у вихідні», - повідомили в УЗ.

«Укрзалізниця» інформує, що зараз на станції «Борщагівка-технічна» знаходяться два резервні склади для забезпечення перевезень міських поїздів. Також у депо в очікуванні ремонту знаходяться 2 склади та один склад проходить випробування після ремонту. За 9 місяців цього року для КП «Київпастранс» проведено ремонти 22 електропоїздів, понад 400 разів було проведено технічне обслуговування різних видів.

«Укрзалізниця» також закликає до комплексного підходу в питанні функціонування міської електрички. «Свого часу «Укрзалізниця» передала Києву в користування електропоїзди, сподіваючись на розвиток залізничного транспорту для комфортного перевезення жителів і гостей столиці. Зокрема, необхідна подальша концепція розвитку міського залізничного транспорту та закупівля сучасного рухомого складу за кошти бюджету Києва, що покращить якість пасажирських перевезень. У разі придбання нового рухомого складу для міської електрички за муніципальні кошти «Укрзалізниця» готова прийняти та задіяти раніше передані електропоїзди в курсування на маршрутах приміських перевезеннях столичного регіону», - повідомляє УЗ.

Нагадаємо, 22 жовтня вранці пасажири майже на годину перекрили рух столичної міської електрички, протестуючи проти затримок в русі поїздів. 

У «Київпастрансі» пояснили, що сьогодні затримка у русі сталася через поломку одного з потягів. 

Крім того, у прес-службі назвали ще одну причину затримок руху міської електрички.

«На жаль, інфраструктура належить не нам, а «Укрзалізниці». Ми вже не раз про це говорили, що наші електрички вимушені пропускати потяги «Укрзалізниці», і тому вони вибиваються з графіку», - резюмували у «Київпастрансі».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: