Військовослужбовці київської частини привласнили пального на понад 10 млн грн (фото)

Військовослужбовці київської частини привласнили пального на понад 10 млн грн (фото)
15 травня 2020 року під час вивезення 15 тонн викраденого палива слідчі ДБР затримали трьох учасників злочинної групи 
Фото: ДБР

Правоохоронці задокументували чотири факти вивезення із військової частини паливних матеріалів об’ємом більше 60 тонн вартістю понад 1,3 млн грн

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у Києві, спільно з працівниками Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції, за процесуального керівництва військової прокуратури Київського гарнізону Центрального регіону України викрили організовану групу, яка систематично привласнювала та збувала пально-мастильні матеріали, що належали військовій частині.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

«Слідством встановлено, що заступник командира з тилу – начальник тилу однієї з військових частин організував злочинну групу у складі окремих військовослужбовців та цивільних осіб, яка налагодила механізм списання, привласнення та реалізації паливно-мастильних матеріалів, які надходили для забезпечення 96-ї Київської зенітно-ракетної бригади Збройних сил України, через мережу приватних АЗС», - йдеться в повідомленні.

Впродовж березня-травня 2020 року правоохоронці задокументували чотири факти вивезення паливних матеріалів об’ємом більше 60 тонн вартістю понад 1,3 млн гривень із військової частини.

До того ж, у рамках кримінального провадження перевіряється інформація, що впродовж 2018-2020 років злочинна група привласнила паливно-мастильних матеріалів ЗСУ на загальну суму понад 10 млн грн.

«15 травня 2020 року під час вивезення 15 тонн викраденого палива слідчі ДБР затримали трьох учасників злочинної групи у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Крім цього, слідчі ДБР провели 20 санкціонованих обшуків, у ході яких у військовослужбовця (організатора злочинної групи) було виявлено таємний схрон та вилучено грошові кошти у сумі 51300 доларів США», - повідомили у ДБР.

Наразі всім членам злочинної групи повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо відсторонення військовослужбовців від займаних посад та обрання відносно них міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється за фактами вимагання, що завдало майнової шкоди у великих розмірах, а також викрадення військовослужбовцями військового майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 3 ст. 189 та ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, учасникам злочинної групи загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: