Найкращий вчитель України розказав про свою мрію

 Найкращий вчитель України розказав про свою мрію
Найкращий вчитель України Олександр Жук
pedpresa.ua

Для здійснення мрії Олександру Жуку потрібно 150 тисяч гривень

Найкращий вчитель України Олександр Жук хоче відкрити школу з робототехніки. Про це він розповів в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому».

Педагог зазначив, що вже має в своїй школі (школа-інтернат «Джерело» у Запоріжжі – «Главком»), одного робота. «Проте я не можу прийняти у себе в школі велику кількість дітей, тому що з одним роботом може працювати лише три дитини. Також я не можу в принципі брати участь у конкурсах. Просто тому, що не вистачає можливостей щоразу дороблювати робота для різних конкурсів», - каже Олександр Жук.

Він впевнений, що свою мрію зможе реалізувати. «Один робот коштує 15-17 тис. гривень, і таких роботів потрібно хоч би п’ять. Також потрібно технічне оснащення: проектор, ноутбук. Близько 150 тис. грн вистачить, навіть з орендою приміщення на початковому етапі», - вважає найкращий вчитель України.

Нагадаємо, 7 жовтня у столиці були оголошені результати конкурсу Global Teacher Prize Ukraine. Найкращим учителем 2018 року за версією цієї премії було названо викладача інформатики із Запоріжжя Олександра Жука. Він займається інклюзивною освітою. Переможець отримав 250 тис. грн та рік безплатного навчання у Дубай на Global Education & Skills Forum 2019 від громадської організації «Освіторія», організатора конкурсу в Україні.

Global Teacher Prize – всесвітній конкурс учителів, які зробили видатний внесок у професію. Премію заснував у 2014 році мільярдер з Дубая Санні Варкі для того, щоби підкреслити важливість роботи педагогів і той факт, що в усьому світі їхні зусилля варті визнання. Премію стали називати «Нобелівською премією для вчителів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: