Найкращий вчитель України 2018 року: досьє на Олександра Жука

Найкращий вчитель України 2018 року: досьє на Олександра Жука
Вчитель Олександр Жук

Олександр Жук навчає інформатиці дітей з особливими потребами в школі-інтернаті у Запоріжжі

Найкращим педагогом-новатором України у 2018 за версією Global Teacher Prize Ukraine став учитель інформатики із Запоріжжя Олександр Жук.

Переможець отримав 250 тисяч гривень та рік безкоштовного навчання від «Освіторії».

А в березні 2019 року він матиме змогу поїхати на Global Education & Skills Forum 2019 у Дубай, де познайомиться з найкращими вчителями світу та відомими людьми, що переймаються освітою.

Олександр Жук навчає інформатиці дітей з особливими потребами в школі-інтернаті «Джерело». Він може заспівати для них пісню Дмитра Монатіка мовою жестів, щоб бути з дітьми на одній хвилі.

Він хотів бути економістом і мав працювати у податковій службі, але став вчителем. Був соціальним педагогом, вивчив мову жестів та психологію.

Його робота починається о 6:30, коли він веде на сніданок дітей в інтернаті, й триває до 11 вечора.

«Інколи, коли погано на душі, ці діти дають крила. Ми з ними подорожуємо. Цим дітям хочеться дати можливість розвиватися і бути соціально-адаптованими», - каже Жук.

Його учні займають призові місця на конкурсах з комп'ютерної графіки та веб-дизайну, перемагають у Всеукраїнському екологічному квесті та беруть участь у робобатлах.

Олександр Жук розробляє конспекти уроків та написав наукову працю, присвячену навчанню дітей із порушенням слуху.

Він танцює сальсу і займається йогою та мріє про роботів LEGO для своїх учнів, щоб вони могли навчатися та готуватися до нових битв роботів.

Як повідомлялося, Global Teacher Prize Ukraine - щорічна національна премія для вчителів, відома у світі як «Нобелівська» премія для вчителів. Премія покликана відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства, та підкреслити важливість педагогів в Україні.

Цього року організатори премії отримали майже 2 тисячі анкет-заявок від українських учителів.

Національну премію засновано в 2017 році громадською спілкою «Освіторія», що підписала меморандум із фондом Varkey GEMS Foundation, - засновниками всесвітньої премії для видатних вчителів Global Teacher Prize.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: