США наклали санкції на дві російські компанії

 США наклали санкції на дві російські компанії

У міністерстві закордонних справ Росії розкритикували рішення США, назвавши звинувачення «безпредметними»

Міністерство торгівлі США оголосило про нові ліцензійні й експортні обмеження для двох російських компаній, що працюють на військово-промисловий комплекс: конструкторського бюро «Новатор» і науково-виробничого центру «Титан-Баррикады».

Про це йдеться в повідомленні міністерства.

Ці компанії відповідальні за виробництво крилатих ракет, заборонених Договором про контроль над озброєннями, укладеним між Радянським Союзом і Сполученими Штатами у 1987 році (про ліквідацію ракет малої і середньої дальності).

«Ці компанії виробляють для російського Міністерства оборони комплекси крилатих ракет наземного базування із дальністю польотів, забороненою в рамках Договору про ракети середньої і малої дальності. Тому є достатньо підстав вважати, ґрунтуючись на конкретних і зрозумілих фактах, що вони були залучені до дій, що суперечать національній безпеці або зовнішньополітичним інтересам Сполучених Штатів», – йдеться в повідомленні.

У міністерстві закордонних справ Росії розкритикували рішення США, назвавши звинувачення «безпредметними».

«Нам до санкцій не звикати. США захоплено займаються їх запровадженням проти нас майже чотири роки, а російська економіка і військова потужність тільки міцніють. Ілюзії деяких американських політиків, що нас можна залякати, лише видають їх повне незнання Росії і небезпечну недалекоглядність», – заявив заступник міністра закордонних справ Сергій Рябков.

Як відомо, на думку глави МЗС України, внесення в санкційний список США людей з оточення президента Росії Володимира Путіна, яке очікується в лютому, може змусити РФ піти з Донбасу.

Нагадаємо, 14 грудня лідерикраїн Європейського союзу схвалили політичне рішення про продовження секторальних економічних обмежувальних заходів проти Росії, введених за посягання на суверенітет і територіальну цілісність України. 

Також повідомлялося, що у Трампа встановили черговий дедлайн впровадження санкцій проти РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: