64,2% українців хочуть кримінальної відповідальності для винних у провалі судової реформи - КМІС

64,2% українців хочуть кримінальної відповідальності для винних у провалі судової реформи - КМІС

51,1% опитаних вважає, що такі чиновники повинні компенсувати особистим майном витрати, які були витрачені з держбюджету.

64,2% респондентів, опитаних Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) вважають, що відповідальні за неуспішну реалізацію судової реформи чиновники мають понести кримінальну відповідальність. Про це свідчать результати опитування.

62,4% опитаних вважають, що відповідальні чиновники повинні бути звільнені з забороною обіймати будь-які державні чи виборні посади, 51,1% вважає, що такі чиновники повинні компенсувати особистим майном витрати, які були витрачені з держбюджету.

1,1% респондентів вважає, що відповідальних за неуспішну судову реформу чиновників не потрібно карати.

При цьому 25,6% опитаних вважає, що процедуру притягнення таких чиновників до відповідальності повинна ініціювати Генпрокуратура, 24,7% - вважають, що Національне антикорупційне бюро, 11,9% - СБУ, 6,4% - Держбюро розслідувань.

Опитування проводилося з 12 по 24 вересня в 110 населених пунктах України.

Всього було опитано 2 011 осіб старше 18 років.

Статистична похибка вибірки не перевищує 3,3%.

Раніше повідомлялось, що станом на серпень 2018 року близько 42% українців вважають членство в НАТО найкращою гарантією національної безпеки, а участь у відповідному референдумі взяли би 63% громадян, і віддали би свій голос за вступ 67% опитаних.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: