Диктант національної єдності: 9 листопада всі українці зможуть перевірити свою грамотність

Диктант національної єдності: 9 листопада всі українці зможуть перевірити свою грамотність

На Українському радіо відбудеться 16-й всеукраїнський радіодиктант

9 листопада, у День української писемності та мови, на Українському радіо відбудеться 16-й радіодиктант національної єдності. Акція має на меті об’єднати всіх небайдужих навколо українського слова.

Для того, щоб стати учасником, окрім бажання, необхідно мати аркуш паперу, ручку, радіоприймач, комп’ютер, планшет або телефон з виходом в інтернет. Об 11-й годині на Першому каналі Українського радіо почнеться годинна радіопрограма, присвячена акції: йтиметься про історію радіодиктанту, його учасників, умови написання, а об 11:30 прозвучить власне текст.

Українське радіо запрошує всіх охочих не лише долучитися і написати диктант, а й стати своєрідними співорганізаторами акції: створити свій власний осередок диктанту – зібратися родиною, колективом чи організувати написання за місцем роботи чи навчання, адже мета акції – не перевірка грамотності, а єднання.

За умовами акції, кожен може надіслати диктант на перевірку на Українське радіо. Для цього треба скористатися звичайною поштою або електронною. Паперові листи треба надсилати на адресу Хрещатик, 26, Київ – 1, 01001; електронні – [email protected].

У випадку паперових версій перевірятимуться лише диктанти, надіслані 9-го і 10 листопада (за поштовим штемпелем). Електронні листи мають містити відскановані чи сфотографовані копії написаних від руки диктантів і бути надісланими не пізніше 12:00 10 листопада.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: