Адвокат полонених українських моряків: чесного суду у Росії чекати не варто

Адвокат полонених українських моряків: чесного суду у Росії чекати не варто
Адвокат пояснив, що допомога адвокатів ув’язненим у Росії громадянам України, перш за все, паліативна

За словами правозахисника, присутність адвокатів важлива частина загальної стратегії звільнення хлопців

Адвокат Микола Полозов впевнений, що у Росії ніякого суду немає. Про це він розповів в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому». За словами правозахисника, проте присутність адвокатів - дійсно серйозна і важлива частина загальної стратегії звільнення хлопців. «Якщо би не було адвокатів у справі Ільмі Умерова, Ахтема Чийгоза, Надії Савченко, вони би досі перебували за ґратами», - заявив Полозов.

Адвокат пояснив, що допомога адвокатів ув’язненим у Росії громадянам України, перш за все, паліативна.

«Хто може побачити моряків, хто може переказати їм слова верховного головнокомандувача, як не адвокат? Робота адвоката з військовополоненими передбачена статтею 105 Третьої Женевської конвенції (Конвенція про поводження з військовополоненими). Працюючи з ними таким чином ми просто підтверджуємо їх статус військовополонених. Україна, за смислом цієї Конвенції, зобов’язана найняти адвокатів, які захищатимуть військовополонених моряків», - говорить правозахисник.

Також, за словами Полозова, присутність адвоката знижує ризик жорстокого поводження з людиною, що особливо актуально у російських умовах.

«Це по-перше. По-друге, для того, щоб відстоювати позицію моряків у міжнародних інстанціях, в тому числі у Європейському суді з прав людини, необхідно вживати ряд заходів у внутрішній російській юрисдикції: як мінімум, захищати їхні права у судах першої і другої інстанції», - наголосив Микола Полозов.

Як повідомлялося, Саміт ЄС вимагає негайного звільнення українських моряків.

20-річного моряка Зінченка посадили в камеру до кавказького екс-міністра.

Найстарший із захоплених Росією моряків зустрівся із адвокатом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: