Адвокат Полозов: Для мене не важливо, як будуть звільнені полонені моряки

Адвокат Полозов: Для мене не важливо, як будуть звільнені полонені моряки

На думку правозахисника, способів визволення наших військовополонених з російських в’язниць - маса.

Адвокат Микола Полозов заявив, що для нього не важливо, яка буде обрана схема для звільнення військовополонених моряків. Важливо, щоб було ухвалене політичне рішення і ці люди поїхали додому, до своїх родин. Про це він розповів в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому».

На думку правозахисника, насправді способів визволення наших військовополонених з російських в’язниць - маса.

«Хочу нагадати, що в Україні в ув’язненні перебувають декілька десятків громадян Росії. Деякі з них у колективному листі уже зверталися до президента Путіна. Списки цих людей неодноразово представляла російській стороні представник України на Мінському процесі. Якщо говорити про якийсь обмін, то, будь ласка, можна міняти», - впевнений Полозов.

Адвокат нагадав, що є навіть позитивні приклади, які можна використовувати, як-от у випадку з Надією Савченко, коли її поміняли на російських ГРУшники…

«Але це питання вже до тих, хто займається переговорами», - впевнений Полозов.

Водночас, правозахисник зазначив, що зараз проводити аналогії між Надією Савченко і українськими моряками не варто. «Зараз у нас є з нашого боку визнання військовополоненими усіх 24 моряків, безумовно є відкритою агресія російської влади до українських військовослужбовців. Це чітко підпадає під описи, передбачені міжнародними правилами (які дозволяють вважати арештованих військовополоненими). Якщо ми говоримо про моряків, то ми говоримо саме про військовополонених. Тому аналогії з українськими політв’язнями в даному випадку були б не дуже доречними», - вважає адвокат.

Як повідомлялося, Саміт ЄС вимагає негайного звільнення українських моряків.

20-річного моряка Зінченка посадили в камеру до кавказького екс-міністра.

Найстарший із захоплених Росією моряків зустрівся із адвокатом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: