Адвокат заявив, що ГПУ «заморозила» розслідування у справі Саакашвілі

Адвокат заявив, що ГПУ «заморозила» розслідування у справі Саакашвілі
Михайло Саакашвілі

Досудове розслідування у справі Саакашвілі зупинено у зв'язку з «необхідністю виконання процесуальних дій у рамках міжнародного співробітництва»

Генеральна прокуратура зупинила розслідування однієї із справ щодо лідера «Руху нових сил» Михайла Саакашвілі, рішення було ухвалене ще 6 березня.

Про це повідомив адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький.

За словами захисника, припинено розслідування щодо підозри у вчиненні правопорушення, пов'язаного з діяльністю злочинної організації і сприяння учасникам такої організації (ч. 1 ст. 15, ч. 3. ст. 28, ч. 1 ст. 265 КК України.

«Постановою від 06 березня 2018 року Генпрокуратура вирішила зупинити кримінальне провадження щодо Саакашвілі, тим самим визнавши безпідставність підозри Саакашвілі», — сказав він.

За його словами, у діях ГПУ «вбачається формалізм».

«Підозрюваного спочатку викидають за межі України всупереч законодавству і потім просять про міжнародне співробітництво, але з метою не втратити авторитет в суспільстві справу вирішили «заморозити» на невизначений час», — заявив адвокат.

Він заявляє, що у постанові ГПУ йдеться, що досудове розслідування зупинено у зв'язку з «необхідністю виконання процесуальних дій у рамках міжнародного співробітництва».

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України направила міжнародно-правове доручення правоохоронним органам Королівства Нідерланди, в якому просить відібрати у Саакашвілі зразки голосу для розслідування в Україні кримінального провадження.

До слова, цього тижня Саакашвілі заявив, що його хочуть вбити та назвав ім’я замовника.

Як відомо, Саакашвілі заборонили в'їзд в Україну до 2021 року.

Нагадаємо, в липні 2017 року президент України Петро Порошенко своїм указом позбавив Саакашвілі українського громадянства, коли той перебував в США.

Як повідомляв «Главком», Саакашвілі перейшов польсько-український кордон ввечері 10 вересня 2017 року. Кордон прикордонників прорвали прихильники Саакашвілі, які буквально внесли його на український бік кордону. 

Генпрокурор пообіцяв притягнути до відповідальності організаторів прориву кордону в «Шегинях» та заявив, що прихильники Саакашвілі знищують державу. Поліція відкрила кримінальне провадження.

Саакашвілі натомість заявляв, що він і його прихильники не порушували закон на пункті пропуску «Шегині».

Наприкінці 2017 року Саакашвілі оголосили підозру щодо сприяння злочинній організації. За даними Генпрокуратури, лідер «Руху нових сил» співпрацював зі поплічниками колишнього президента Віктора Януковича, щоб захопити державну владу в Україні.

Зокрема ГПУ зафіксувала отримання оточенням Саакашвілі близько $0,5 млн від бізнесмена Сергія Курченка для проведення мітингів. 

12 лютого 2018 року українські прикордонники затримали Саакашвілі у  київському ресторані «Сулугуні» і літаком депортували до Варшави.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: