Активісти «Автомайдану» приїхали до бази колишнього «Беркуту»

Активісти «Автомайдану» приїхали до бази колишнього «Беркуту»
Активісти «Автомайдану» та нардеп Володимир Парасюк
Фото: Громадське

Учасники акції спалили прапор «Беркуту», та заляпали паркан бази масляною червоною фарбою, імітуючи кров

Активісти «Автомайдану» у вівторок ввечері приїхали у Києві до бази колишнього спецпідрозділу міліції «Беркут» через «неправомірні дії» спецпризначенців під час знесення наметового містечка під Верховною Радою.

Про це повідомляє «Громадське».

Учасники акції спалили прапор «Беркуту», та заляпали паркан бази масляною червоною фарбою, імітуючи кров.

Видання «Новое время» додає, що на місці також присутні нардепи Володимир Парасюк та Ігор Луценко. За акцією слідкують правоохоронці.

Активісти «Автомайдану» Олексій Гриценко провів паралелі з діями колишніх беркутівців, які порушували права людей на мирний протест. Гриценко наголосив, на мирному характері сьогоднішньої акції.

Учасники акції також проводять паралелі між екс-«Беркутом» та нинішніми службовцями полку спецпризначення поліції.

Як відомо, лідер партії «Рух нових сил» Михайло Саакашвілі закликав українців виходити на всеукраїнський мирний марш 18 березня у відповідь на «свавілля влади» під Радою.

Нагадаємо, у суботу вранці, 3 березня, правоохоронці почали зносити наметове містечко біля Верховної Ради. Мешканці містечка були затримані поліцією. Дивіться відео з місця події.

У двох відділках поліції Києва перебували понад 110 протестувальників, затриманих під час сутичок біля наметового містечка під Верховною Радою.

У наметовому містечку під Верховною Радою на вулиці Грушевського під час проведення слідчих дій поліція виявила 10 гранат, схожих на бойові.

У середині дня суботи зачистка наметового містечка була завершена.

Усіх 112 затриманих під час знесення наметового містечка під Радою учасників руху «Визволення» до 22 години відпустили.

Журналісту «Радіо Свобода» Сергію Нужненку, якому 3 березня під час сутичок під Верховною Радою розпилили в обличчя газовий балончик, діагностували хімічний опік.

В Інституті масової інформації назвали неприпустимою ситуацію під Верховною Радою 3 березня, і вимагають негайного розслідування фактів перешкоджання діяльності журналістів.

Згодом стало відомо, що поліцейського, який застосував газ проти журналіста під Радою, відсторонили від масових заходів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: