Американсько-українська ракета Antares успішно стартувала до МКС

Американсько-українська ракета Antares успішно стартувала до МКС

Antares доставить на МКС транспортний космічний корабель Cygnus

12 листопада 2017 року о 14 годині 19 хвилин за київським часом із о. Уоллопс (штат Вірджинія, США) відбувся успішний пуск модернізованої ракети-носія середнього класу Antares-230 із транспортним космічним кораблем Cygnus. Про це повідомляє Державне космічне агентство України.

Головним розробником ракети-носія є американська компанія Orbital АТК, а основну конструкцію першого ступеня створюють вітчизняні державні підприємства космічної галузі КБ «Південне» імені Янгеля та ВО «Південний машинобудівний завод імені Макарова» (обидва Дніпро) в кооперації з підприємствами «Хартрон-Аркос» (Харків), «Хартрон-Юком» (Запоріжжя), «Чезара», «Рапід» (Чернігів) та ін.

Вантажний корабель Cygnus, який носить ім’ я S.S. Gene Cernan, колишнього астронавта NASA, доставить на Міжнародну космічну станцію 3229 кг вантажу на замовлення NASA – провіант, воду, апаратуру для проведення наукових експериментів, обладнання для станції, комп’ютери та комлектуючі, а також обладнання для виводу в космічний простір мініатюрних супутників. Стикування корабля Cygnus зі станцією заплановано на 14 листопада.

Українські фахівці брали участь у підготовці та проведенні пуску.

Пуск став сьомим в історії проекту та другим після модернізації ракети-носія.

Відзначимо, з космодрому Куру у Французькій Гвіані 8 листопада відбувся успішний пуск європейської ракети-носія легкого класу Vega. Маршовий двигун РД-843 4-го ступеня ракети-носія розроблений державним підприємством «Конструкторське бюро «Південне» імені Янгеля».

Нагадаємо, на листопад заплановано три запуску ракет-носіїв, створених за участю України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: