Антимайданівцю, який готував убивство, одеський суд дав всього 5 років за «похилий вік» і каяття

Антимайданівцю, який готував убивство, одеський суд дав всього 5 років за «похилий вік» і каяття
Сергій Беспалий під час судового засідання

52-річний Сергій Беспалий обвинувачувався в умисному вбивстві та плануванні терористичного акту

Приморський районний суд Одеси засудив учасника руху «Народна дружина», колишнього директора одеського приватного закладу «Інтермова» Сергія Беспалого до 4 років і 8 місяців в’язниці за скоєння злочину, передбаченого ч.2 ст.115 ККУ («Умисне вбивство»), ч.2 ст.258 КК України («Терористичний акт»).

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок суду від 9 липня.

За матеріалами досудового розслідування протягом серпня - вересня 2015 року Беспалий у змові з громадянином Росії готували заподіяння смерті отаману ГО «Чорноморське Гайдамацьке з'єднання» Сергію Гуцалюку, відомого в Одесі соратника екс-мера Едуарда Гурвіца. На той час Гуцалюк активно підтримував погляди прихильників «Євромайдану» і виступав проти створення так званих «Одеська народна республіка» та «Новоросія».

Обвинувачений Беспалий збирав дані щодо місця роботи та проживання громадського діяча і його близьких родичів, здійснював залучення до вчинення злочину інших осіб, займався пошуком знаряддя злочину та розробив план вчинення вбивства.

Однак довести свої злочинні дії Сергій Беспалий не зміг, оскільки 9 вересня 2015 року був затриманий співробітниками Управління СБУ в Одеській області.

Під час судового засідання Беспалий свою провину в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні визнав повністю та підтвердив обставини, зазначені в цьому вироку. 

Суд врахував позитивну характеристику обвинуваченого, його щиросердне визнання і каяття, співпрацю зі слідством та «похилий вік» (52 роки) і призначив покарання нижче від межі санкцій ч.2 ст.115 ККУ і ч.2 ст.258 КК України.

Крім цього, до Беспалого застосували «закон Савченко», зарахувавши один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі (з 9.09.2015р. до 20.06.2017р.)

Наразі учасник руху «Народна дружина» перебуває під вартою.

Сайт «Миротворець» вніс до свого «чистилища» Сергія Беспалого.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: