«Антонов» до кінця року відновить будівництво літаків «Руслан»

«Антонов» до кінця року відновить будівництво літаків «Руслан»
Ан-124 — найбільший серійний вантажний літак у світі

Для виробництва Ан-124 не будуть використовувати російського обладнання

Державне підприємство «Антонов» планує відновити виготовлення найбільших серійних вантажних літаків у світі Ан-124 «Руслан» до кінця 2019 року.

Зазначається, що для виробництва цих літаків не будуть використовувати російського обладнання.

«Ми активно співпрацюємо у цьому напрямку з декількома міжнародними компаніями, що виготовляють авіатехніку. Уже зараз ми на завершальній стадії повної переробки всієї електронної складової цього транспортного літака. Сподіваюсь, що вона буде остаточно прийнята інженерною та конструкторською групою «Антонова», щоб уже цього року почати виробництво першого літака», — повідомив заступник генерального директора Укроборонпрому Сергій Омельченко в ефірі одного з українських телеканалів, передає «ЦТС».

Ан-124 — найбільший серійний вантажний літак у світі. Його модифікація — Ан-125 «Мрія» — є найбільшим літаком у світі, проте існує лише в одному екземплярі. Перший «Руслан» здійснив політ у 1982 році. Всього у світі наразі існує 55 таких літаків. Їхнє виробництво свого часу призупинилось, зокрема через припинення співпраці з РФ.

Зазначимо, що НАТО й надалі орендуватиме літаки «Руслан»«Літаки парку авіакомпанії «Авіалінії Антонова», авіатранспортного підрозділу ДП «Антонов», продовжать виконання стратегічних авіаперевезень у рамках програми SALIS (Strategic Airlift Interim Solution). Відповідний контракт укладено на наступні три роки - до 31 грудня 2021 року», - зазначили в компанії. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: