«Антонов» розірвав співробітництво з Росією

«Антонов» розірвав співробітництво з Росією
РИА

Український концерн може заборонити польоти російських Ан-124.

Український авіаконцерн «Антонов» заявив про розрив співпраці з російськими підприємствами і буде шукати заміну російським комплектуючим. Про це повідомив заступник начальника відділення перспективних розробок компанії «Антонов» Андрій Хаустов в ефірі радіо «Вести».

За його совами, у 2016 році не буде випущений жоден літак серії АН через відсутність ряду комплектуючих деталей. «Відсутність кооперації з Росією щодо літаків «Антонов» не полегшило життя «Антонову». З іншого боку, це не є фатальною проблемою. Зараз співпраця згорнута», - заявив Хаустов.

На недобудованих літаках авіаконцерн буде намагатися замінити всі російські комплектуючі на комплектуючі інших виробників.

Як повідомлялося, ДП «Антонов» може ввести заборону на польоти російських Ан-124 за кордон, якщо Росія відмовиться від сервісних послуг розробника.

Раніше президент ДП «Антонов» Олександр Коцюба повідомив, що концерн планує до кінця року підписати договір з китайською компанією AICC про розробку проектної документації для добудови другого екземпляра літака Ан-225 «Мрія».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: