Атака Тарути на Гонтареву може бути пов'язана з бажанням НБУ ліквідувати страхові прокладки нардепа - ЗМІ

Атака Тарути на Гонтареву може бути пов'язана з бажанням НБУ ліквідувати страхові прокладки нардепа - ЗМІ
Нардеп Сергій Тарута

Журналісти з'ясували, що нардеп Тарута має офшорний бізнес, пов'язаний зі страхуванням

Публічна атака нардепа Сергія Тарути на голову НБУ Валерію Гонтареву може бути пов'язана з бажанням народного обранця захистити свій непрозорий бізнес. Про це йдеться у статті «Страхові прокладки Тарути» на сайті 1NEWS. Журналісти з'ясували, що нардеп має офшорний бізнес, пов'язаний зі страхуванням, і проводив сумнівні операції через ліквідований НБУ банк сім'ї Януковича.

«Одним з сумнівних банків став «Український бізнес банк», який контролював старший син біглого президента Віктора Януковича. Офіційно процедура ліквідації розпочалася у квітні 2015 року і тривала майже рік. Цю подію можна вважати точкою відліку агресивної кампанії з боку Тарути проти Гонтаревої. Здавалося б, що екс-голові Донецької ОДА до якогось там кишенькового банку «Сім’ї»? Але відкритість реєстрів та недалекоглядність компаній, афілійованих з Тарутою, дає можливість довести, що цей банк для мільярдера був далеко не чужим», - йдеться у статті.

Так, напередодні чергової зустрічі НБУ з представниками МВФ, Сергій Тарута надрукував свою знамениту брошуру про «корупцію Гонтаревої». Журналісти пишуть, що в меморандумі між НБУ та МВФ є «вкрай небажаний для Тарути пункт – ліквідація Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сфері ринків фінансових послуг з подальшим розділенням її функцій». Згідно з пропозицією МВФ, під крило НБУ мають перейти серед іншого страхові компанії. А на цьому ринку працює сам Тарута, хоча і приховує це.

Тарута опосередковано контролює страхову компанію «Кремінь» - через є ПАТ «Компанія з управління активами «Альтера ессет менеджмент», яка входить в корпорацію «Індустріальна спілка Донбасу». У минулому році СК «Кремінь» була лідером по залученню платежів, а 97% залучених премій страхової Тарути – це перестрахування.

«Кремінь» — не єдина страхова, з якою пов’язаний Сергій Тарута. Через складну систему зв’язків він також може впливати на СК «Актив-гарант» та СК «ВУСО». За перестрахуванням, що є основним видом діяльності для страхових Тарути, криється одна зі схем по виводу коштів та ухилення від оподаткування», - повідомляє 1NEWS.

Окрім того, правоохоронці помітили кілька сумнівних операцій, проведених компанією «Альтера Ессет Менеджмент» (напряму контролюється ІСД), в «Українському бізнес банку», пов’язаному з Олександром Януковичем. «Банк, через який проводилися оборудки Тарути, ліквідували. А для виконання меморандуму з МВФ, НБУ візьме контроль над ринком страхових послуг. А це означає, за слідом за «банкопадом» може настати активна ліквідація страхових компаній-прокладок. Цього Сергію Таруті дуже не хотілося б, тому він вирішив всьому світу навішати локшини про те, що Нацбанк України погрузнув у корупції», - йдеться у статті.

Нагадаємо, раніше Сергій Тарута провів фейкові слухання у підвалі Капітолію, після чого в Конгресі США були змушені посилити вимоги до бронювання приміщень для лобістів, а ситуацію коментували навіть посли Валерій Чалий і Марі Йованович, які висловили підтримку офіційним інститутам України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: