Азовське море не є територією Росії - Грібаускайте

Азовське море не є територією Росії - Грібаускайте
Зустріч президентів Литви та України, 7 грудня
Фото: прес-служба президента України

Президент Литви засудила акт агресії проти українських моряків у нейтральних водах

Росія має виконувати міжнародні домовленості щодо судноплавства в Азовському морі та забезпечити вільне використання Керченської протоки.

Про це заявила президент Литви Даля Грібаускайте на спільній із президентом України Петром Порошенком прес-конференції в п'ятницю в Києві.

«Ми хочемо ще раз нагадати, що Азовське море не є територією Росії, і на цьому морі діють усі міжнародні домовленості. І Росія, також як і всі інші, має виконувати міжнародні домовленості. Якщо ні, то ми завжди допоможемо, підтримаємо Україну, і збільшуватимемо свою військову присутність, і ми маємо забезпечити вільне пересування протокою (Керченською – ред.). І ми маємо виконувати всі домовленості, які діють для міжнародних вод», - сказала Грібаускайте.

Президент Литви засудила акт агресії проти українських моряків у нейтральних водах в акваторіях Чорного та Азовського морів.

У свою чергу президент Порошенко зазначив, що агресивні дії Російської Федерації, яка ігнорує Мінські домовленості і нагнітає ситуацію в Чорному і Азовському морях, - це «пряма загроза європейській безпеці, і всьому демократичному світу».

Раніше повідомлялося, що президент Литовської Республіки Даля Грібаускайте у п’ятницю, 7 грудня, прибула з візитом в Україну.

Як відомо, Міністерство закордонних справ Литви пропонує накласти індивідуальні санкції на осіб, відповідальних за акт агресії в Керченській протоці і на Чорному морі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: