Балога здивований своєю появою в матеріалі про Трампа на сторінках The Hill

Балога здивований своєю появою в матеріалі про Трампа на сторінках The Hill
Віктор Балога

Балога радий, що сьогодні йому не потрібно червоніти і видаляти «трампівські» пости на Facebook

На сайті впливового вашингтонського видання The Hill вийшла стаття з аналізом висловлювань європейських політиків про Дональда Трампа до і після обрання, де від України були представлені висловлювання політика, нині нардепа Віктора Балоги.

Голова «Єдиного центру», якого було згадано у матеріалі, на своїй сторінці у Facebook пише, що трохи здивований, що поряд з прем’єр-міністрами Великої Британії та Угорщини, з президентом Франції автор навів і його висловлювання про кандидата від республіканців ще серпневої давнини, хоча він і не перебуває у владі.

«Можливо, мене процитували тому, що я тоді мав рацію і, на відміну від наших урядовців і перших осіб, нікого брудом не поливав, а об’єктивно оцінював ситуацію. Тому сьогодні мені не потрібно червоніти і видаляти «трампівські» пости на Facebook. Кому цікаво, стаття доступна за цим посиланням…» – написав політик.

16

Вчора авторитетне вашингтонське видання The Hill надрукувало статтю, в якій з гумором обговорювалися наслідки помилково обраних позицій та негативних висловлювань на адресу Дональда Трампа з боку правлячих європейських політиків.

У неділю ввечері в Брюсселі європейські лідери провели «кризові переговори» щодо того, як реагувати на обрання Дональда Трампа президентом США. Вони не змогли дійти спільної домовленості, та й фактично міністри закордонних справ Великої Британії та Франції відмовилися бути присутніми. Хоча деякі лідери мають більше причин вважати обрання Трампа кризою, ніж інші.

Так само як консервативні користувачі американських соцмереж розважаються, поширюючи відеороліки репортерів, експертів та юмористів, які пихато насміхались та пророчили перемогу Клінтон над Трампом, так само смішно зараз пригадати, що казали європейські лідери про Трампа до його обрання.

Деякі намагаються виправдатися. Британський прем’єр-міністр Тереза Мей зараз висловлюється обережно щодо своїх коментарів: «Я просто висловила свою думку стосовно проведення виборчих кампаній. Я вважаю, що вони мають проводитись тихо та виважено з адекватним обговоренням проблем».

Угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан пішов значно далі, високо оцінюючи Трампа ще в липні: «Я слухав кандидата та маю вам сказати, що він зробив три пропозиції щодо боротьби з тероризмом. І я як європеєць навряд чи зміг би сформулювати краще те, що треба Європі».

Ще вищу оцінку щодо Трампа (і те, що ця думка пролунала саме в Україні, найбільш дивує) висловив Віктор Балога, український політичний діяч, у своєму блозі в серпні: «Наші «аналітики», «експерти» і «говорящі голови» з ВР хочуть здаватися розумними людьми, але не помічають, що в команді Трампа є доволі впливова група яструбів. Це і Джон Болт, і Майк Пенс, які є консерваторами і сповідують класичні погляди республіканців на зовнішню політику, в якій Росія завжди була потенційним ворогом. У цілому республіканці мають проукраїнську позицію. А отже, у випадку перемоги Трамп не зможе ігнорувати думку людей, без підтримки яких не зможе нормально працювати».

Іншим лідерам не настільки поталанило з їхніми попередніми висловлюваннями.

Президент Франції Олланд має переглянути свої коментарі, зроблені влітку. «Його безчинства викликають в мене нудоту», – йдеться в тексті статті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: