Bild опублікував сповідь мешканців «ДНР»: ми ходимо строєм і кричимо, як у нас все добре

Bild опублікував сповідь мешканців «ДНР»: ми ходимо строєм і кричимо, як у нас все добре
Фото з відкритих джерел

Це страх нон-стоп, - зазначає житель «ДНР»

Про життя в «ДНР» німецькому виданню Bild анонімно розповів 40-річний житель Донецька Василь, який живе в місті разом з дружиною і двома дітьми. За його словами, після того як влітку 2014 роки влада захопили путінські посіпаки, «життя стало набагато гіршим», а через «численні військові об'єкти неможливо вільно пересуватися по рідному місту».

«Фактично ми живемо за колючим дротом. Введено комендантську годину. Не працюють ні пошта, ні банки, не ходять потяги, не літають літаки», - розповідає Василь.

«Але найгірше - це те, що люди весь час живуть, постійно боючись за своїх рідних. Це страх нон-стоп», - зазначає Василь, пояснюючи це тим, що російські повстанці влаштовують артобстріли просто з міста, а потім кажуть, що по місту стріляє українська армія. - Тому ти ніколи не знаєш, чи всі родичі і друзі повернулися додому після робочого дня».

Взагалі, багато що в «ДНР», каже Василь, «відповідає його уявленням про життя в Північній Кореї». «Наприклад, як в КНДР, нам доводиться буквально марширувати строєм і кричати, як у нас все круто і як ми любимо нашого лідера Олександра Захарченко. Його гидка морда висить в місті всюди і зустрічається у всіх газетах», - продовжує Василь.

Батьки Василя, як йдеться далі, «працюють на держслужбі і практично нічого там не заробляють. Зате їх регулярно змушують ходити на демонстрації і протестувати проти України, за Росію». «Якщо вони відмовляться піти, їх викинуть з цієї роботи», - стверджує житель «ДНР».

«Якщо я буду говорити те, що думаю, я ризикую бути заарештованим міністерством держбезпеки. Це щось на зразок радянського КДБ», - пояснює він.

На закінчення Василь розповів, що «народна республіка функціонує при тотальному контролі Росії». Про місцеву владу він сказав: «Вони роблять все, що їм говорять їх господарі. Якщо їм кажуть провести демонстрацію, вони її проводять. Їм кажуть зібрати п'ять тисяч і демонстрантів, і вони збирають». Та й життя в «ДНР» все більше нагадує життя в Росії, щоправда, на ще більш низькому рівні: «У нас є тільки російське ТБ, тільки російські гроші і практично тільки російська їжа», - цитує видання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: