Богомолець: МОЗ змушує українців купувати власним коштом ліки, які вже оплачені державою

Богомолець: МОЗ змушує українців купувати власним коштом ліки, які вже оплачені державою
Народний депутат та голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець

На закупівлю медикаментів для українців цього року парламент виділив 6 мільярдів гривень

Щороку Міністерство охорони здоров’я викачує з кишень українців мільярди гривень, змушуючи їх купувати ліки, котрі насправді вже оплачені державним коштом. Про це народний депутат та голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець повідомила на власній сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Щороку МОЗ викачує з кишень українців мільярди гривень. Важкохворих громадян змушують купувати в аптеках своїм коштом ліки, які вже оплачені за них державою. У такий спосіб з кишень наших громадян чиновники МОЗ спромоглися викачати на користь аптечних мереж вже кілька мільярдів гривень», – повідомила парламентар.

За її словами, на закупівлю медикаментів для українців цього року парламент виділив 6 мільярдів гривень. Ліки мали бути придбані МОЗ за кордоном та передані до лікарень для лікування тяжкохворих.

«Натомість за виділені гроші до цього часу не було надано жодних препаратів. Внаслідок чого важкохворі українці залишилися у лікарнях без державних медикаментів та вимушені були йти до аптеки та віддавати останні гроші, щоб врятувати життя собі та своїм дітям. За 6 мільярдів гривень, виділених на закупівлю медикаментів минулого року, — закупівлі також були зірвані. Українці змушені були витратити цю суму в аптеках на ліки, які мали отримати безкоштовно. І тільки через рік МОЗ спромоглося надати оплачені препарати лише на 60% від замовленого обсягу», – заявила народний депутат.

Політик вважає, що МОЗ «розігрує фарс», коли під гаслами реформ та турботи про людей їх обкрадають та змушують платити за ці «реформи» з власної кишені.

«У зв’язку з цим сьогодні на погоджувальній раді ВР я закликала внести в порядок денний проект Постанови №8587 щодо визнання невідповідності Уляни Супрун та її заступника Олександра Лінчевського займаним посадам. Люди, під керівництвом яких скорочується кількість населення по 200 тисяч українців на рік, не мають права керувати нашим здоров’ям та життям. Ми маємо відновити справедливість в нашій країні та дати надію громадянам на те, що всі наші жертви останніх років були недаремними», – резюмувала Ольга Богомолець.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: