Борис Джонсон побореться за посаду прем'єра Британії

Борис Джонсон побореться за посаду прем'єра Британії
Борис Джонсон може стани наступним прем'єр-міністром Великої Британії 

Торік Джонсон подав у відставку з посади глави МЗС Великої Британії на знак протесту проти лінії Мей на переговорах з Євросоюзом щодо Brexit

Колишній міністр закордонних справ Великої Британії та екс-мер Лондона Борис Джонсон підтвердив наміри поборотися за крісло глави уряду після того, як Тереза Мей залишить посаду.

Про це він заявив 16 травня під час бізнес-форуму у Манчестері, повідомляє DW.

«Звичайно, я збираюся це зробити», - сказав Джонсон, додавши, що його майбутня участь у перегонах «ні для кого вже не є секретом».

Торік Джонсон подав у відставку з посади глави МЗС Великої Британії на знак протесту проти лінії Мей на переговорах з Євросоюзом щодо Brexit. Сам Джонсон є прибічником так званого «жорсткого» виходу Британії з ЄС на умовах Лондона.

Тим часом Грем Брейді, голова Комітету 1922, до якого входять усі депутати-консерватори британського парламенту, заявив 16 травня, що представники комітету і Мей планують зустрітися у червні для погодження часу її відставки. Зустріч має відбутися після того, як британський парламент учетверте зробить спробу затвердити угоду з Брюсселем про Brexit.

«Ми погодилися, що я та вона (Тереза Мей - ред.) зустрінемося після розгляду законопроекту у другому читанні, щоб погодити часові рамки для обрання нового лідера Консервативної та юніоністської партії Великої Британії», - зазначив Брейді.

Наприкінці березня Тереза Мей заявила, що подасть у відставку з посади прем'єр-міністра, якщо британський парламент схвалить угоду про Brexit. До цього вона вже тричі намагалася провести через парламент угоду про Brexit, проте безуспішно. Наступна спроба затвердити угоду відбудеться на початку червня.

 -

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: