Бойовики не пустили спостерігачів ОБСЄ в окуповану Горлівку

Бойовики не пустили спостерігачів ОБСЄ в окуповану Горлівку
Терористи на Донбасі  вкотре не допустили ОБСЄ оглянути окуповані території 

Озброєний чоловік у камуфляжному одязі сказав патрулю місії, що спостерігачам необхідно залишити цей район

Озброєні проросійські бойовики з окупованих територій Донеччини і Луганщини відмовились пропускати представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Горлівку.

Про це йдеться в звіті місії ОБСЄ від 29 січня.

«На блокпосту збройних формувань у н.п. Горлівка (непідконтрольний урядові, 39 км на північний схід від Донецька) озброєний чоловік у камуфляжному одязі сказав патрулю місії, що спостерігачам необхідно залишити цей район, оскільки його «командир» не був поінформований про прибуття СММ», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, спостерігачі пояснили положення мандата місії, і озброєний чоловік попросив їх зачекати. Однак, приблизно за 10 хвилин інший чоловік у камуфляжному одязі заявив, що він переговорив із «людьми з Донецька» і патруль має залишити цей район. Більш того, за його словами, спостерігачі не мають права перебувати на блокпосту та спілкуватися з присутніми там цивільними особами.

Крім того, працівникам ОБСЄ відмовили у необмеженому доступі до трьох ділянок розведення, а також у можливості пересуватися окремими дорогами, які раніше були визначені як важливі для здійснення місією ефективного моніторингу та для пересування цивільних осіб.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: