Бойовики не пустити спостерігачів ОБСЄ до окупованого міста Ясинувата

Бойовики не пустити спостерігачів ОБСЄ до окупованого міста Ясинувата

Бойовик пояснив свою відмову тим, що йому необхідно отримати попередній дозвіл від своїх командирів

Фото ілюстративне

Озброєний окупант збройних формувань РФ в черговий раз відмовив патрулю місії у проїзді до міста Ясинувата

Українська сторона СЦКК повідомляє, що збройні формування РФ та їхні найманці на Донбасі не припиняють перешкоджати роботі ОБСЄ на тимчасово окупованій території, зокрема намагалися не пустити спостерігачів до міста Ясинувата Донецької області.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об’єднаних сил.

«За даними звіту СММ ОБСЕ, який опубліковано 23.01.2019 року, зафіксовані обмеження свободи пересування, під час виконання мандата місії. Так, на блокпості поблизу Ясинуватої (на північному сході від Донецька) озброєний окупант збройних формувань РФ в черговий раз відмовив патрулю місії у проїзді», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що бойовик пояснив свою відмову тим, що йому необхідно отримати попередній дозвіл від своїх командирів. Через деякий час перебування на блокпості та після втручання ватажків російсько-окупаційних військ патрулю місії все ж таки дозволили проїхати за маршрутом патрулювання.

Українська сторона СЦКК вважає неприпустимими зневажливі дії російсько-окупаційних військ по відношенню до легітимної діяльності патрулів СММ ОБСЕ, які бойовики прикривають «наказами від керівництва» чи «питаннями безпеки».

Нагадаємо, окупанти обстріляли дитсадок і житловий будинок у селищі Чермалик.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: