Brexit обійдеться Великобританії в 300 мільярдів євро

Brexit обійдеться Великобританії в 300 мільярдів євро
news-front.info

Brexit може привести до обмеження експорту, зменшення інвестицій і зниження інноваційної привабливості країни

Втрати Великобританії через вихід з ЄС перевищать до 2030 року 300 млрд євро, заявив керівник економічного відділу в німецькому фонді Бертельсмана Андреас Есслер, повідомляє DW.

За його словами, Brexit може привести до обмеження експорту, зменшення інвестицій і зниження інноваційної привабливості країни для європейських економічних партнерів.

При цьому, в разі повної торгової ізоляції Сполученого Королівства, німецький бізнес також втратить 55 млрд євро. У той же час Німецький Інститут економічних досліджень в Берліні закликав не йти на поступки Лондону за результатами референдуму в Великобританії. Його глава Марсель Фратцшер заявив, що «це не в інтересах європейців - пропонувати британцям вигідну угоду». На його думку, подібна політика спровокує небажані прецеденти всередині ЄС. 

Нагадаємо, референдум щодо членства Великобританії в ЄС пройшов 23 червня. За його підсумками на користь виходу зі складу союзу висловилися 52% британців. Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон вже пообіцяв піти у відставку через три місяці у зв'язку з підсумками референдуму. За його словами, країні потрібні нові лідери.

Результати референдуму призвели до різкого падіння фунта на біржах. На тлі цих новин обвалилися і азіатські фондові біржі. Багато економістів і експерти попереджали, що Brexit може завдати серйозної шкоди британській економіці і загнати її в рецесію. Водночас Банк Англії пообіцяв зробити «всі необхідні кроки» для забезпечення монетарної і фінансової стабільності Великобританії після референдуму про вихід з ЄС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: