Британія підозрює Іран і Росію у передаванні КНДР ядерних технологій

Британія підозрює Іран і Росію у передаванні КНДР ядерних технологій

«Північнокорейські вчені не діють у «вакуумі», - вважають у Британії

Несподіване просування Північної Кореї в розробці ядерної зброї може бути викликане таємною підтримкою з боку Ірану, а також Росії. Про це повідомило джерело в міністерстві закордонних справ Великої Британії, передає The Telegraph.

Неназваний високопоставлений чиновник у британському зовнішньополітичному відомстві розповів, що у МЗС сумніваються в здатності Пхеньяна самостійно розробити ядерну зброю.

Як повідомили виданню, Іран очолює список країн, підозрюваних у переданні КНДР відповідних технологій, також у центрі уваги перебуває Росія. «Північнокорейські вчені не позбавлені здібностей, проте очевидно, що вони не діють у «вакуумі», - зазначив співрозмовник видання.

Нагадаємо, Україна в Радбезі ООН закликає дослідити, які держави допомагають ядерній програмі КНДР.

Раніше стало відомо про чергове, вже шосте ядерне випробування, яке здійснила КНДР. Влада Північної Кореї заявила, що підірвана бомба була водневою.

Японія дипломатичними каналами направила КНДР рішучий і жорсткий протест в зв'язку з проведеним новим ядерним випробуванням

Його було здійснено після повідомлення про те, що Північна Корея розробила водневу бомбу, яку може бути використано як боєголовку для нової міжконтинентальної балістичної ракети (МБР).

Президент Франції Еммануель Макрон та канцлерка Німеччини Ангела Меркель виступили за жорсткіші санкції проти Північної Кореї.

Міністерство фінансів США вже працює над новим пакетом економічних санкцій відносно КНДР.

Наприкінці серпня Північна Корея запустила ракету, яка пролетіла над територією Японії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: