Центробанк РФ оцінив економічні наслідки реалізації травневих указів Путіна

Центробанк РФ оцінив економічні наслідки реалізації травневих указів Путіна

Збільшення ПДВ негативно позначиться на рості економіки РФ

Аналітики Центрального банку РФ оцінили економічні наслідки від реалізації указів президента Росії Володимира Путіна від 7 травня.

Про це повідомляє сайт РБК.

Мова йде про реалізацію 12 національних проектів і комплексного плану модернізації інфраструктури. Для цих цілей в РФ ухвалили також і рішення щодо збільшення ПДВ до 20%, що дасть щороку додатково до 500 млрд рублів.

Проте за оцінками аналітиків Центрального банку, вплив збільшення ПДВ на ріст ВВП буде негативним. Мова йде про зменшення ВВП на 0,4% на рік. Тоді як збільшення витрат на перспективні проекти може додатково збільшити ВВП щороку на 0,6%-0,7%. Як наслідок, реальний ефект від збільшення ПДВ і бюджетного фінансування цільових програм для ВВП складе лише +0,2-0,3% на рік.

Експерти Науково-дослідницького фінансового інституту РФ вважають, що загалом ефект від збільшення податків і державного фінансування на цільові програми в перші шість років буде незначним. В Міністерстві економіки РФ і далі продовжують наполягати, що новий комплекс заходів дозволить вийти на ріст ВВП в 2% у 2020 році і 3% - у 2021-му.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: