Депутат розказав, як корупціонери використовують систему РroZorro

Депутат розказав, як корупціонери використовують систему РroZorro

Нардеп вважає, що влада використовує систему РroZorro, щоб прикрити свої корупційні дії

Уряд використовує систему РroZorro як ширму для того, щоб розкрадати бюджет. Таку думку висловив народний депутат України від ВО «Свобода» Олег Осуховський.

Депутат упевнений, що завдяки шаленому піару, влаштованому цій системі, уряд діє за схемою: мовляв, тепер діє електронна система, а значить корупція неможлива, і ви її тут не шукайте.

«Але лазівки є. І це визнають навіть люди, причетні до створення та адміністрування системи. От скажімо варіанти: подають пропозиції три фірми. Одна дає найнижчу ціну і добру якість, друга теж має непогані умови. Але вони в певний момент знімаються з торгів, і перемагає третя, яка пропонує високу, здавалося б не конкурентну ціну. Потім виявляється, що за трьома компаніями стоїть один власник», - пояснив депутат в коментарі «Главкому».
Осуховський також додав, що фахівці постійно мають дбати про вдосконалення системи.

Як відомо, 1 серпня набрав чинності Закон України «Про публічних закупівель» від 25.12.2015 № 922-VIII, згідно з яким всі надпорогові тендери (більше 200 тисяч гривень для товарів і більше 1,5 млн гривень для послуг) тепер повинні здійснюватися через електронну систему ProZorro.

Подібні системи електронних закупівель діють в Кореї, Латвії, Естонії, Грузії. За 3 роки поляки також планують перейти на електронні тендери.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: