Держдеп США відновлює анульовані «антимігрантським» указом візи

Держдеп США відновлює анульовані «антимігрантським» указом візи
Дональд Трамп

Якщо візи були дійсні, то іноземці знову зможуть в’їжджати в США

У Державному департаменті та Міністерстві національної безпеки США почали виконувати рішення суду в Сіетлі, який призупинив дію міграційного указу нового президента США Дональда Трампа, передає Deutsche Welle.

Зовнішньополітичне відомство в суботу, четвертого лютого, відновило дію близько 60 тисяч раніше анульованих віз, які були видані громадянам семи країн з переважно мусульманським населенням.

«Якщо візи дійсні, громадяни семи країн, які підпали під указ Трампа, знову можуть в'їжджати на територію США», заявив представник Держдепартаменту. У Міністерстві національної безпеки додали, що громадяни цих країн знову будуть допускатися до Сполучених Штатів.

Разом з тим очікується, що в той же день американський президент подасть апеляцію на рішення суду. На своїй сторінці в Twitter Трамп назвав його «безглуздим» і пообіцяв його скасувати.

Нагадаємо, що Федеральний суд в американському місті Сіетлі (штат Вашингтон) прийняв постанову про призупинення дії «антимігрантського» указу Трампа, який посилював імміграційний режим і забороняв в'їзд в США протягом найближчих 90 днів для громадян Ірану, Іраку, Лівії, Сирії, Сомалі , Судану і Ємену. Суд постановив зняти обмеження негайно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: