Директор Інституту стратегічних досліджень: Автокефалія - на фінішній прямій

Директор Інституту стратегічних досліджень: Автокефалія - на фінішній прямій
Зустріч з президентом Петром Порошенком з </s
Фото з відкритих джерел

На переконання Ростислава Павленко, російські агресори програють бій за душі і серця українців

Оскільки російські агресори розуміють, що програють бій за душі і серця українців, то зараз у хід йтиме не лише брехня. Таку думку висловив директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко. «Є ще ненависть, нетерплячість, нетерпимість... усе, на чому можуть зіграти провокатори», - написав він на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, на зустрічі з президентом Порошенком екзархи Вселенського патріарха зазначили, що створення незалежної Православної церкви в Україні – це процес добровільний, в якому не місце насильству, залякуванням і провокаціям. При цьому Павленко зауважив, що це розуміють і про це говорять і в УПЦ КП, і в УАПЦ. «Про це говорять і в УПЦ (МП). Адже в цій церкві чимало бажаючих мирно будувати нову незалежну церкву України», - додав Павленко.

За його словами, оскільки автокефалія Української православної церкви вже на фінішній прямій, дуже важливо утриматися від нетерплячості, нетерпимості та інших емоційних проявів, що провокуватимуть російські агресори.

«Тепер треба бути особливо пильними», - акцентує Ростислав Павленко.

«Якщо хто кликатиме захоплювати храми, монастирі, закликатиме не чекати, а взяти все і одразу - це провокатори і противники автокефалії, під якими б прапорами вони не виступали, які б гасла і якою мовою би не проголошували. Перевдягання і підлаштування – давня зброя агресорів», - застерігає Павленко. Він підкреслює, що «ми, українці, незалежно від приналежності до тієї чи іншої церкви - між собою порозуміємось. Так уже не раз бувало».

Раніше директор департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури Андрій Юраш розповів, чому у Константинополі не можуть відмовити Україні у наданні Томосу.

Як повідомляв «Главком», предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет розповів, що Томос, тобто указ Вселенського Патріарха щодо надання автокефалії Українській православній церкві, отримає новий глава УПЦ, якого оберуть на Об'єднавчому соборі.

Нагадаємо, намісник Успенської Києво-Печерської лаври, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло (Лебідь) заявив, що Російська православна церква має дві гілки, одна з яких знаходиться в Україні і мала б називатися Російською православною церквою в Україні.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: