Томос буде! В уряді пояснили, чому Константинополь вже не відступиться від свого рішення

Томос буде! В уряді пояснили, чому Константинополь вже не відступиться від свого рішення
Вселенський Патріарх Варфоломій 
Фото: Укрінформ

Вселенський Патріархат зробив вже всі необхідні заяви про надання Томосу Україні

Директор департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури Андрій Юраш розповів, чому у Константинополі не можуть відмовити Україні у наданні Томосу.

Чиновник абсолютно переконаний, що Вселенський Патріарх не може відступити від своєї позиції (надати Томос про автокефалію Православній церкві в Україні, - «Главком»), бо це означатиме велику дипломатичну поразку Константинополя.  

«Відмова коштуватиме Вселенському Патріархату дорожче, ніж навіть поглиблення конфронтації з Московським патріархатом», - стверджує Андрій Юраш в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому».

Він впевнений, що даруючи Томос Україні Константинополь стверджує себе як формотворчу церкву, і водночас отримує потужного і вдячного союзника у майбутній православній спільноті.

Раніше предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет розповів, що Томос, тобто указ Вселенського Патріарха щодо надання автокефалії Українській православній церкві, отримає новий глава УПЦ, якого оберуть на Об'єднавчому соборі.

Нагадаємо, намісник Успенської Києво-Печерської лаври, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло (Лебідь) заявив, що Російська православна церква має дві гілки, одна з яких знаходиться в Україні і мала б називатися Російською православною церквою в Україні.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: