Дніпровський суд задовольнив вимогу вбивці патрульних Пугачова

Дніпровський суд задовольнив вимогу вбивці патрульних Пугачова
Олександр Пугачов

Обвинувачуваний звернувся із клопотанням про розгляд справи судом присяжних

Під час судового засідання 20 січня 2016 року обвинувачуваний у вбивстві поліцейських Олександр Пугачов заявив клопотання про розгляд справи судом присяжних. На судовому засіданні 9 лютого суд задовольнив клопотання про розгляд справи судом присяжних і оголосив його склад: двоє суддів (Смольняков О.О., Католікян М.О.) і троє присяжних.

Пугачова обвинувачують у вбивстві двох поліцейських та замаху на вбивство водія маршрутного таксі.

Потерпілими виступають Надія Василівна Лещик (мати загиблої патрульної Ольги Макаренко) і водій маршрутки Валерій Тімонін, який намагався затримати вбивцю на місці злочину.

Як повідомлялося, вранці 25 вересня 2016 року у Дніпрі колишній боєць роти спецпризначення МВС «Торнадо» Олександр Пугачов застрелив патрульного поліцейського, який зупинив його авто за порушення правил дорожнього руху, та поранив його напарницю. Поранена патрульна померла під час операції.

Як з’ясувалося потім, Пугачов перебував у розшуку за скоєння інших злочинів. Під час сутички з поліцейськими він також дістав поранення, його затримали у лікарні.

Зазначимо, що провину колишнього спецпризначенця Олександра Пугачова у вбивстві патрульних у Дніпрі було доведено. Про це на брифінгу поінформував заступник прокурора Дніпропетровської області Юрій Черкашин.

«Згідно з експертизою, на кросівку Олександра Пугачова виявлено кров убитого патрульного Артема Кутушева. Головні докази – це свідчення очевидців, які з’являться до суду», – сказав Черкашин.

Він зазначив, що загалом було проведено 44 судові експертизи та допитано понад 150 осіб. Зброю, з якої стріляв підозрюваний, знайти не вдалося.

За словами заступника прокурора, сам Пугачов провину не визнає і від дачі свідчень відмовився.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: