До ЄС не пустили 33 українців з початку дії безвізу

До ЄС не пустили 33 українців з початку дії безвізу

За біометричними паспортами з 11 червня виїхали до ЄС 156 916 українців

За період дії безвізого режиму з країнами Європейського Союзу за кордон виїхали майже 745 тис. наших співвітчизників.

Про це сказав під час селекторої наради щодо запровадження ЄС безвізового режиму для громадян України, яка відбулася у Будинку уряду, перший заступник голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк.

«З 11 червня станом на 00.00  23 червня прикордонна служба України оформила 741 тисячу 795 громадян, які виїхали до Європейського Союзу. З них 156 тис. 916 - за біометричними паспортами, а це 29% загальної кількості», - сказав він.

За словами Серватюка, кордон із Польщею перетнули за цей час 12 796 громадян, 2 061 людина - кордон зі Словаччиною, 4874 - з Угорщиною, 2849 - з Румунією.

«11 477 осіб перетнули кордон повітряним простором. Загалом відмовлено прикордонними службами європейських країн з початку безвізу 33 громадянам України. За поточну добу - всього одній особі», - додав Серватюк.

Він запевнив, що в кожному конкретному випадку компетентні органи розбираються ретельно в тій чи іншій ситуації. Є певний перелік вимог та причин, на підставі яких людині можуть відмовити у перетині кордону. «Коли виникають якісь проблеми та питання, то вони, як правило, вирішуються на місці. Але ще не зафіксовано випадку, щоб із Польщі, наприклад, когось повернули за порушення терміну перебування як студента і так далі», - додав преставник Держприкордонслужби.

11 червня набуло чинності рішення Європейського Союзу про надання громадянам України безвізового режиму для короткотермінових подорожей до країн ЄС і Шенгенської зони (за винятком Великої Британії та Ірландії). Українські громадяни, які є власниками біометричних паспортів, можуть перебувати у країнах ЄС до 90 днів у період кожних 180 днів без права працевлаштування.

Для безперешкодного перетину кордону ЄС у безвізовому режимі необхідно мати біометричний паспорт та підтверджуючі документи, набір яких визначається метою поїздки.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: