До кінця року весь морський кордон від Ізмаїла до Маріуполя буде під охороною – Цигикал

До кінця року весь морський кордон від Ізмаїла до Маріуполя буде під охороною – Цигикал
Фото: mil.gov.ua

Голова Держприкордонслужби Петро Цигикал повідомив, що буде розгорнуто нове Регіональне управління морської охорони

Розгорнуте Регіональне управління морської охорони до кінця року візьме під охорону весь морський кордон від Ізмаїла до Маріуполя.

Про це повідомив голова Держприкордонслужби Петро Цигикал у Краматорську під час заходів в Донецько-Луганському регіональному управлінні.

За словами Цигикала, в умовах російської агресії, терористичних загроз та міграційної кризи прикордонники вживають додаткові заходи щодо посилення контролю за в'їздом в Україну.

«До кінця року буде розгорнуто нове Регіональне управління морської охорони, яке візьме під охорону весь морський кордон від Ізмаїла до Маріуполя. Корабельно-катерний склад поповнюємо новими катерами», - заявив голова Держприкордонслужби.

Також він зазначив, що у відомстві створено підрозділи оперативного реагування «Дозор», у тому числі й для проведення спеціальних дій на воді. Створена система бойових резервів із потужним озброєнням та бронетехнікою.

Для посилення авіаційної складової, за словами Цигикала, у найближчі два роки для прикордонної служби будуть закуплені 24 сучасних легких патрульних вертольоти французької компанії Airbus.

Нагадаємо, 20 вересня пошуково-рятувальне судно A500 «Донбас» та морський буксир A830 «Корець» вирушили з походом з Західної військово-морської бази ВМС України в Одесі до Бердянська, де стануть основою новоствореної військово-морської бази українського флоту на Азовському морі.

Президент Петро Порошенко привітав кораблі Військово-морських сил України з виходом до Азовського моря. Глава держави відзначив, що кораблі прослідували до Азову за його наказом, і вони виконали його «бездоганно».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: