«Допінговий скандал»: президент МОК розповів, чому вважає рішення щодо російських спортсменів справедливим

«Допінговий скандал»: президент МОК розповів, чому вважає рішення щодо російських спортсменів справедливим
Фото zn.ua

У спорті немає кругової поруки, переконує Бах

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах відповів в інтерв'ю німецькому таблоїду Bild на критику на свою адресу в зв'язку з його рішенням не усувати всіх російських спортсменів від Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро.

«Рішення не усувати Росію від Олімпіади викликало схвалення у спортсменів з усього світу, у міжнародних федерацій і не в останню чергу - у Генасамблеї МОК, де тільки одна людина проголосувала протии», - заявив Бах. За його словами, це рішення «засноване на принципі індивідуальної справедливості, на яку має право кожна людина». «У спорті немає кругової поруки», - зазначив функціонер.

Коментуючи рішення МОК, Бах зауважив, що «в Німеччині воно було представлено мейнстрімом вкрай однобічно. Здебільшого наводилася політична аргументація». «Але тут все ж першорядне справедливість, а не політика. А вона (справедливість. - Прим. Ред.) Не повинна залежати від політичних оцінок», - продовжив він.

«Більш того, кожен такий критик сам би почав апелювати до індивідуальної справедливості, якби ця проблема торкнулася, в тому числі, і його самого», - підкреслив Бах, додаючи, що після «падіння Берлінської стіни у Німеччині, до речі, була схожа проблема». «Але тоді ніхто не кричав і не вимагав відсторонити німецьку збірну від Олімпійських ігор 1992 року, коли стало відомо про наявність в колишній НДР державної допінг-програми».

На закінчення Бах відповів на питання видання про те, чи подякував його Путін за рішення МОК. «Ні! Навіщо?», - сказав Бах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: