Душанбінська православна церква слідом за РПЦ оголосила про розрив з Константинополем

Душанбінська православна церква слідом за РПЦ оголосила про розрив з Константинополем
Кафедральний собор Душанбінської і Таджикистанської єпархії РПЦ

У Таджикистані налічується близько 30 тис. православних

Душанбінська православна церква, як частина Російської православної церкви, також розриває повну зв'язок з Константинополем. Про це в розмові з Радіо Озоді повідомив ієромонах Володимир.

«Душанбінська єпархія знаходиться в канонічному підпорядкуванні Російської православної церкви. Таким чином ми теж не можемо брати участь в євхаристійному спілкуванні з Константинопольською церквою, тому що остання порушила канони - вторглася в канонічну територію РПЦ Україну. Саме тому вчора на священному синоді РПЦ в Мінську було розірвано євхаристійне спілкування з Константинопольською церквою», - сказав співрозмовник.

Нагадаємо, 15 жовтня у РПЦ заявили, що члени Священного синоду «визнали неможливим подальше перебування в євхаристійному спілкуванні з Константинопольським патріархатом».

У Московському патріархаті пояснили, які наслідки матиме рішення синоду РПЦ. Також повідомлялося, за якої умови РПЦ відновить відносини з Константинополем.

В УПЦ КП вважають, що синод РПЦ повторює політику Кремля.

Також опубліковано повний текст рішення синоду РПЦ про розрив відносин із Константинополем.

За приблизними оцінками, в Таджикистані налічується близько 30 тис. православних, що становить 0,4% населення країни.
Територія Таджикистану входить до складу канонічної території Російської православної церкви, тому з православних церков в країні представлена лише вона. Православні парафії в Таджикистані адміністративно підпорядковані Душанбінській єпархії Російської православної церкви (входить до складу Середньоазіатського митрополичого округу) з єпархіальним управлінням в Душанбе і налічують 6 храмів і молитовних будинків, в яких служать 5 священиків.
У Таджикистані у православних християн шість храмів: в Душанбе, Бохтарі, Турсунзаде, Худжанді, Бустоні, храм на території 201-ї російської військової бази, розквартированої в республіці, а ще є каплиця в Нуреку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: