Рішення про передачу Андріївської церкви погоджене з церковними ієрархами, - Порошенко

Рішення про передачу Андріївської церкви погоджене з церковними ієрархами, - Порошенко
Петро Порошенко буде ініціювати питання щодо Андріївської церкви у парламенті
Фото: УНІАН

Як повідомив Глава держави, предстоятелі церков погодилися з цією ідеєю, яка піде на користь у створенні Єдиної Помісної церкви

Президент Петро Порошенко під час інтерв’ю одному з українських телеканалів повідомив, що рішення про передачу Андріївської церкви у постійне користування Вселенському патріарху погоджене з церковними ієрархами, пише УНН.

На запитання про те, що минулої доби представник президента у Верховній раді Ірина Луценко повідомила, що Глава держави запропонує Раді передати Андріївську церкву Вселенському патріарху, Петро Порошенко зазначив: «По-перше — це пропозиція президента України Верховній Раді, парламенту... і я дуже тішуся тому, як в квітні місяці моє звернення до Вселенського патріарха було підтримано... так само і зараз я чекаю об’єднання навколо автокефалії Української церкви в українському парламенті».

Він також додав, що: «я мав розмову з Його Блаженством митрополитом Макарієм (Митрополит Київський та усієї України — предстоятель УАПЦ — ред.), ця церква по-перше належить державі і не належить будь-якій церкві... друге — я переговорив з Його святістю патріархом Філаретом (предстоятель УПЦ КП — ред.) щоб вони зробили крок назустріч і запропонували його Всесвятості... зробити своїм храмом (Андріївську церкву) у Києві».

Як повідомив Глава держави, обидва предстоятелі церков погодилися з цією ідеєю, яка піде на користь у створенні Єдиної Помісної церкви та гарантує, що обидві церкви матимуть приміщення, але: «врешті-решт, це ж буде одна церква і я з цього приводу не маю сумнівів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: