Двоє осіб загинуло від авіаудару в Ємені

Двоє осіб загинуло від авіаудару в Ємені
Війна у Ємені 

Місто Саада на півночі країни стало об’єктом інтенсивних атак коаліції на чолі із Ер-Ріядом

Очевидці говорять про те, що авіаудар коаліції на чолі із Саудівською Аравією призвів до загибелі жінки і її дочки. Удар був нанесений зранку в середу в передмісті провінційного центу Саада. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Окрім того було поранено іще декілька дітей із цієї ж сім’ї, який було доправлено в місцеву лікарню. Потерпілі говорять про щонайменше чотири удари по двом будинкам. Загалом же в результаті війни загинуло до 10 тисяч осіб, а іще 2 мільйони стали вимушеними переселенцями.

Відомство Комісара ООН із питань біженців повідомило на минулому тижні про загибель в місті Саада щонайменше семи дітей, які належать до числа внутрішньо переміщених осіб. Місцеві жителі також повідомляли про авіаудар із боку сил коаліції. 

В понеділок рада, яка була створена міжнародною коаліцією на чолі із Ер-Ріядом для розслідування ударів по цивільним в Ємені в 2017 році, заявила про те, що всі авіаудари були в межах рамок, які дозволені міжнародним гуманітарним правом. В той же час у своїй промові в середу Верховний комісар ООН із прав людини Зейд Раад аль-Хусейн повідомив про те, що населення Ємену є жертвою невибіркових обстрілів артилерією і снайперами, які здійснюють як повстанці-хусити так і сили міжнародної коаліції на чолі із Саудівською Аравією, а також авіаударів цієї ж коаліції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: