Джемілєв попросив Туреччину допомогти визволити Сенцова та Кольченка

Джемілєв попросив Туреччину допомогти визволити Сенцова та Кольченка

Лідер кримськотатарського народу розповів, що мав розмову з главою МЗС Туреччини

Посередником в обміні українських політв'язнів Олега Сенцова і Олександра Кольченка може стати Туреччина. Про це в ефірі телеканалу ATR заявив народний депутат і лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Він повідомив, що запропонував міністру закордонних справ Туреччини Мевлюту Чавушоглу, щоб його країна стала посередником в обміні, як це було з українськими полоненими Ахтемом Чийгозом та Ільмі Умеровим.

«Умерова і Чийгоза обміняли на двох професійних вбивць, співробітників ГРУ, які займалися вбивством чеченських дисидентів. Але я все одно сказав (Чавушоглу - ред.): «Може, у вас в заначці є ці бандити. Може, обміняємо все-таки на наших патріотів». (Чавушоглу - ред.) сказав: «Подумаємо», - розповів Джемілєв.

За його словами, Чавушоглу також зазначив, що президент Росії Володимир Путін нічого просто так не віддає.

Нагадаємо, український політв'язень Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, утримуваних у Росії. На його підтримку пройшли ряд акцій в Україні та світі.

28 травня у Федеральній службі виконання покарань Росії по Ямало-Ненецькому автономному округу заявили, що Сенцов погодився отримувати підтримуючу терапію.

9 червня стало відомо про розмову Петра Порошенка із Володимиром Путіним, яка стосувалася політв’язнів. Було домовлено, що найближчим часом уповноважені з прав людини обох країн відвідують ув'язнених.

Також засуджений до 10 років ув’язнення в Росії кримчанин Олександр Кольченко 31 травня оголосив голодування, проте потім 7 червня заявив, що  припиняє голодування через різке погіршення стану здоров’я.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: