Економіка США здивувала експертів своїм зростанням

Економіка США здивувала експертів своїм зростанням

Найбільша економіка світу продовжила зростання, незважаючи на збитки від декількох ураганів

Економіка США зросла на 3 відсотки в річному обчисленні в липні, серпні та вересні - показавши приблизно те ж зростання, що і в попередньому кварталі.

Дані міністерства торгівлі США в п'ятницю здивували економістів, які вважали, що збиток від декількох ураганів призведе до зниження показників. Дані показують, що найбільша в світі економіка зараз на 2,3 відсотка більше, ніж у цей же час в минулому році.

Стюарт Хоффман з банку PNC вважає, що «надійні» дані про зростання, ймовірно, допоможуть прибуткам корпорацій і зміцнять рішучість центрального банку США підвищити облікові ставки в грудні. Джош Бівенс з Інституту економічної політики вважає, що цифри економічного зростання «завищені». Він зазначає, що інфляція все ще нижче цільового для ФРС показника в 2 відсотки, і це робить зараз небажаним підвищення облікової ставки.

ФРС підвищує ставки, щоб запобігти високій інфляції шляхом «охолодження» економічної активності. Ставки були скорочені під час спаду, щоб підтримати зростання і зайнятість.

Керівники Федеральної резервної системи збираються по вівторках і середах у Вашингтоні для обговорення політики рівня облікових ставок. Більшість економістів прогнозують, що ФРС не стане підвищувати ставки до наступного засідання в середині грудня.

Наступної п'ятниці урядові експерти опублікують дані про безробіття за жовтень. Показник вересня був дуже низьким - 4,2 відсотка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: